Tarihçe

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı’na bağlı Herbaryum, 1930’lu yılların sonuna doğru, o yıllarda bu fakültede görev yapan Alman botanikçi Prof. Dr. A. Heilbronn tarafından kurulmuştur. ISTF resmi olarak 1 Ocak 1956’da Index Herbariorum adlı dizine kayıt olarak uluslararası bir herbaryum olmuştur.

Herbaryuma çok sayıda bilim insanı, özellikle İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı’nda sistematik alanında çalışan akademik personel, destek vermiştir. Burada ISTF’nin yönetiminde ya da düzenlenmesinde fiilen rol alanlar bilim insanları alfabetik sırada verilmiştir:

• Ord. Prof. Dr. Alfred Heilbronn
  • Prof. Dr. Ayten Aydın
  • Prof. Dr. Betul Tutel
  • Prof. Dr. Gül Cevahir Öz
  • Prof. Dr. Hüsnü Demiriz
  • Prof. Dr. Muammer Ünal
  • Prof. Dr. Mehpare Heilbronn
  • Prof. Dr. Orhan Küçüker
  • Prof. Dr. Semahat Yentür
  • Dr. Semra Kuş
  • Prof. Dr. Tuna Ekim